Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Jangan Pi******kan Banyak, Ini 4 Kesan Tekanan pada Rambut Cantik Anda

HIDUP di era moden penuh dengan permintaan untuk membuat seseorang dapat hidup di bawah tekanan. Ini boleh membuat seseorang berjuang melawan tekanan setiap hari.

Tekanan boleh disebabkan oleh tekanan kerja, masalah percintaan, persahabatan, isu keluarga, atau perkara yang jauh berbeza. Akhirnya, orang itu tidak boleh dipisahkan dari nama tekanan apabila menjalani kehidupan seharian.

Akhirnya, seseorang akan merasakan kesan tekanan yang berpanjangan. Sudah tentu tekanan akan memberi kesan kepada mental, emosi dan fi******an anda. Tetapi, ternyata stres bukan sahaja menjejaskannya.

Tekanan bukan sahaja mengalir anda secara mental, ia juga memberi kesan kepada fizikal. Bukan sahaja kesihatan dan kulit, boleh menyebabkan pelbagai gejala fizikal, termasuk kerosakan rambut.

(Baca Juga: Puteri Bunuh Diri, Ibu Bapa Model Australia yang Minta Bully Menghadiri Pengebumian)

Ya, tanda-tanda berikut yang menunjukkan tekanan juga mempengaruhi rambut anda. Boleh menyebabkan semua gejala fizikal yang tidak dijangka, dan ini termasuk perubahan pada rambut anda:

1. Fouling rambut

Nutrisi yang buruk menyebabkan tubuh anda masuk ke dalam mod kelangsungan hidup. Ini menyebabkan tenaga beralih daripada pertumbuhan rambut. Dalam jangka masa panjang kesannya boleh rambut tipis.

(Baca Juga:  kesan demam denggi kali kedua kancing gigi bayi jadual paras gula dalam darah trombosis arterial miembros inferiores bila kehamilan luar rahim dapat dikesan minum air asam keping untuk kurus)

2. Kurang berkilat

Jika anda mengalami banyak tekanan akhir-akhir ini, mungkin melihat rambut tidak lagi berkilat. Ini kerana tekanan menghilangkan nutrien yang diperlukan untuk rambut yang sihat, menyebabkan rambut kering dan keriting.

(Baca Juga: tifoid adalah pdf kanser kelenjar air liur chikungunya pada ibu hamil hernia adalah liver adalah darah rendah adalah)

3. Ubanan

Walaupun tidak terdapat korelasi langsung antara tekanan dan rambut kelabu, dilaporkan bahawa orang yang mempunyai kecenderungan genetik rambut kelabu, tekanan dapat menyebabkan rambut kelabu pramatang.

(Baca Juga: definisi pemakanan seimbang kanak-kanak ceramah kesehatan mata ubat kesihatan mata )

Kehilangan rambut

Tekanan melepaskan kortisol yang menjejaskan folikel rambut, menjadikannya lebih teruk. Ini seterusnya menyebabkan rambut kering, rambut menipis diikuti oleh keguguran rambut.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۶:۳۴:۵۹ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :