Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Rutin Lakukan Latihan Ini Membuat Orang Mighty di Tempat Tidur

Ketika berkahwin, lelaki sering berhadapan dengan masalah di tempat tidur. Ketidakupayaan untuk memberikan kepuasan kepada isteri menjadi kebimbangan yang berasingan bagi seorang suami.

Kurang dapat memberikan kepuasan dalam tidur di lelaki sering disebabkan oleh masalah disfungsi ereksi. Tetapi secara senyap-senyap, kini ada cara mudah yang lelaki boleh cuba untuk menjadi lebih kuat di atas katil.

Latihan lantai panggul yang dikenali sebagai kegel dapat membantu lelaki mencapai ereksi yang lebih lama dan lebih kuat. Di samping itu, kegel juga membantu lelaki dalam mengatasi masalah disfungsi erektil.

Yang menghairankan, 70% orang akan mengalami disfungsi ereksi, juga dikenali sebagai mati pucuk di beberapa titik dalam kehidupan mereka. Walau bagaimanapun, melakukan senaman kegelapan mudah boleh membantu mencegahnya.

(Baca Juga:  fibrosis pada paru adalah senaman kecilkan punggung bagi wanita hipotermia antonimo hormon melatonin dihasilkan kelenjar akibat kurang tidur bagi kulit keracunan air ketuban pada janin khasiat minyak jarak untuk tahi lalat

Dengan melakukan senaman kegel tisu otot yang mengelilingi pangkal zakar anda, mewujudkan asas untuk usus, pundi kencing dan kesihatan seksual. Otot-otot ini cenderung melemahkan dengan usia dan boleh mengakibatkan beberapa masalah dalam zakar. Walau bagaimanapun, sebelum kajian pada tahun 2005 mendapati, 75% lelaki memperbaiki fungsi ereksi selepas kegel.

Bagaimana lelaki melakukan latihan kegel?

Kencangkan otot lantai panggul anda-yang akan menghalang urinasi. Tahan penguncupan selama 3 saat, dan kemudian berehat selama 3 saat. Ulangi cara ini sebanyak 30 kali berturut-turut.

Apabila otot anda semakin kuat, cuba lakukan latihan kegel semasa duduk, berdiri atau berjalan. Anda perlu melakukan latihan Kegel ini 3 hingga 4 kali seminggu.

(Baca Juga:demam campak pada bayi penyakit impetigo krustosa penyakit kolera disebabkan oleh bakteria yang berbentuk)

Dr Sandra Hilton, PT, DPT-seorang doktor terapi fizikal di Entropy Fysiotherapy dan Wellnessin  supplement untuk kesihatan dan kulit cara menahan dahaga saat puasa Chicago Illinois, mengatakan bahawa melakukan senaman Kegel secara kerap dapat membuat hubungan seks lebih menyenangkan. "Latihan Kegel membuat otot yang fleksibel dan seks berasa lebih menyenangkan," kata Dr Sandra yang telah bekerja dalam bidang kesihatan lelaki dan disfungsi seksual sejak tahun 1986.

Jika anda merasa sukar untuk melakukan latihan kegel, doktor menasihatkan untuk cuba mengangkat testos tanpa menggunakan tangan di hadapan cermin. Apabila anda telah menemui kumpulan otot yang betul, zakar dan testis akan naik sedikit apabila anda merasa tegang.

Begitu juga, seperti yang dipetik dari halaman Dailystar, Jumaat (12/1/2018).


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۷:۰۶:۴۰ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :