Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Cara Mudah dan Sihat Membuat Wajah Lebih Tegang

Tidak dapat dinafikan untuk mempunyai wajah yang genting adalah keinginan ramai, terutama wanita. Pelbagai cara dilakukan untuk mendapatkan bentuk wajah yang sempurna. Menurut seorang pakar, Marjorie Nolan Cohn, RDN adalah keinginan normal.

"Semua orang boleh mendapat atau menurunkan berat badan di beberapa kawasan badan akibat kecenderungan genetik," kata Marjorie seperti yang dipetik oleh Health, Friday (12/1/2018). Jika anda memasukkan orang yang mempunyai keinginan yang sama, berikut adalah beberapa cara anda boleh melakukannya; tata cara penyediaan makanan sihat cara menghilangkan sakit perut akibat makanan pedas

Makan lebih banyak air

Seorang pakar pemakanan, Cynthia Sass, RD mengatakan kebanyakan perubahan wajah berasal dari pengekalan air. Mengambil terlalu banyak natrium, karbohidrat, dan alkohol boleh membuat wajah termasuk pipi menjadi lebih membonjol. Oleh itu, gantikan minuman dengan air mineral. Kandungan H20 boleh menying******kan natrium berlebihan dan mengekalkan wajah terhidrasi. Di samping itu, minum jus lemon dan jus kelapa juga boleh meningkatkan penggunaan air.

Hadkan pengambilan khusus anda

Natrium, karbohidrat, dan makanan yang diproses boleh menambah berat badan ke muka. Karbohidrat dan natrium yang berlebihan menjadikan badan menahan cecair tambahan untuk keluar supaya wajah kelihatan lebih besar. Anda masih boleh makan makanan tetapi dengan jumlah yang terhad. Makan makanan seimbang.

Penggunaan makanan yang lebih spesifik

Bahan makanan seperti halia, timun Jepun, kelapa, kunyit, dan lemon dapat membantu anda menghadapi muka yang lebih banyak. Anda boleh menambah bahan ke dalam smoothie, jus, oat, atau salad. Di samping itu, bagi anda yang tidak hamil juga boleh mengambil teh bunga raya yang mengandungi polifenol untuk memudahkan proses penghadaman.

Mempunyai masa tidur yang cukup

Kekurangan tidur boleh menyebabkan muka meradang dan kelihatan lebih besar. Tubuh mempunyai bahan kimia untuk menghalang keradangan. Walau bagaimanapun, apabila kurang tidur, bahan kimia ini tidak dihasilkan.

Menjadi lebih aktif

Pakar bersetuju bahawa lebih banyak aktiviti fizikal membantu penurunan berat badan dan memberi kesan kepada wajah apabila masa berlalu. Malah kadang-kadang wajah yang lebih mendalam menandakan penurunan berat badan apabila tidak disedari. Cuba lakukan latihan rehat dan rehat sauna.  ketagihan internet di kalangan remaja probiotik semula jadi bahaya dinatrium inosinat dan guanilat gingseng dalam botol kesan pil hormon cina kuku bergaris putih pada anak manfaat kunyit dan madu untuk kanak-kanak

Lakukan rawatan kontur

Sejumlah produk penjagaan muka dapat membantu anda mendapatkan kontur yang dikehendaki. Anda boleh menggunakan bronzer krim, serbuk matte, atau produk kontur  penyakit kudis pada ubi jalar penyakit kurap disebabkan oleh penyebab penyakit meningokokus yang lain. Gunakan produk di sekitar dahi ke garis rambut, kemudian di lembangan cheekbone, dan akhirnya di sepanjang rahang.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۷:۱۹:۲۹ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :