Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Tips Memasak Seperti Chef Profesional, Sediakan 5 Perkara Ini!

JIKA anda berfi****** untuk menjadi seorang chef profesional perlu membuka restoran, memamerkan kebanggaan anda, dan masakan mewah, anda salah! Seorang tukang masak perlu menguasai teknik memasak, dan mempunyai semangat untuk terus meneroka pelbagai resipi.

Tidak hairanlah kebanyakan orang sanggup menghabiskan masa selama bertahun-tahun mempelajari teknik memasak yang baik. Inilah yang membezakan seorang koki profesional dengan tukang masak amatur atau rumah.

Mereka tahu masa yang tepat untuk menambah rempah-rempah kepada hidangan, untuk melayani makanan untuk kelihatan menarik, atau untuk menyimpan beras olahan yang sudah menjadi bubur. Kemudian, apa yang diperlukan untuk menjadi 'tukang masak super'? Berikut adalah beberapa petua masakan yang disampaikan terus oleh chef profesional di dunia. Seperti yang dilaporkan oleh Times of India, Khamis (11/1/2018).

Sentiasa pastikan pisau tajam

Pisau adalah salah satu alat memasak yang paling penting yang mesti ada koki dan chef. Objek ini berfungsi untuk memotong pelbagai jenis bahan makanan, termasuk bahan pemotongan yang mempunyai tekstur yang sukar walaupun. Oleh itu, para koki sentiasa memastikan bahawa pisau mereka sentiasa dalam keadaan tajam. Mereka tidak akan menunggu ketajaman mereka berkurang, bilah akan sentiasa diasah setelah digunakan untuk memupuk 'berat' atau kuantiti yang besar.

Segera keringkan pisau itu

Membasuh peralatan tangan adalah cara terbaik untuk mengekalkan kualiti dan ketajaman. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara penting yang perlu anda lihat apabila membuat keputusan. Salah seorang daripada mereka adalah dengan segera mengeringkan pisau agar tidak kusam dan cepat karat.

Juga Baca:  penyebab kencing anak bau perkara merosakkan otak makanan utk otak anak

    4 Kegagalan untuk dielakkan ketika memasak Payudara Ayam
    Wow, Pasta ini dimasak dengan Goreng Keju!

Rasa makanan semasa memasak

Silap mata ini diperkenalkan oleh chef India bernama Sanjeev Kumar. Dalam pamerannya yang bertajuk "Khana Khazana", dia telah menerima kritikan yang tajam kerana selalu mencubapenyakit buah pinggang kronik pdf penyakit kardiovaskular pada lansia kesan sampingan vitamin c kolagen protein dalam susu frisian flag nutrisi untuk ibu hamil 8 bulan meningkatkan hemoglobin pada bayi masakan secara langsung ( hidup).Tetapi dari masa ke masa, tabiat Sanjeev berubah menjadi trend yang kini kebanyakannya dilakukan oleh tukang masak profesional. Menurutnya, rasa makanan semasa memasak bertujuan untuk memastikan sama ada rempah yang digunakan dipasang dan campuran dengan bahan masakan lain.

Masukkan garam semasa memasak pasta

Untuk membuat pasta lazat, tukang masak biasanya akan menambah garam ke dalam air masak. Menurut pakar, 85% pasta di seluruh dunia dimasak dalam air garam, dan selebihnya dalam sos.

Herba panggang atau panggang

 perubahan di awal kehamilan ubat radang rektum kesan estrogen berlebihan anti kelemumur cirit birit akhir kehamilan sakit perut bahagian atas apakah tanda kehamilan edema paru akibat gagal jantung Agorafobia ansiedad asidosis metabolik analisa gas darahTrik yang sebenarnya sudah sering dilakukan oleh suri rumah di Indonesia. Rasanya memanggang atau membakar dipercayai meningkatkan rasa dan aroma dalam masakan. Anda juga boleh menyimpannya dalam bekas kedap udara, jadi tekstur rempah-rempah merasakan segar dan sesuai untuk digunakan sebagai topping.
برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۹:۱۷:۲۸ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :