Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Suasana Pejabat Bermula dan Tegang? Cuba Jadual Kerja Hiasan dengan Tumbuhan

MENDAPAT lapan jam bekerja di pejabat kadang-kadang merasa membosankan. Bilangan pekerjaan yang mesti diselesaikan meningkatkan beban minda sehingga tidak jarang pekerja mengalami tekanan.

Mengurangkan tahap tekanan di pejabat boleh anda siasati dengan menghiasnya. Berdasarkan kajian baru-baru ini, tumbuh-tumbuhan dapat membantu melawan hari-hari ketika tubuh tidak menjadi perdana.
BERITA TERKAIT
makanan baik untuk pesakit kanser payudara makanan agar perut sispek manfaat makan ikan masin semasa hamil makanan sihat untuk kanser
Mereka yang pejabatnya di bangunan tinggi mengetahui dengan baik betapa mudahnya penyakit itu menyebar. Namun, walaupun masalah kesihatan sering dikaitkan dengan pengudaraan yang buruk, bahan kimia yang ada di perabot pejabat juga boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Menurut penyelidik, penyelesaiannya adalah mudah. Hanya melabur melalui tumbuh-tumbuhan hijau yang akan membantu membersihkan udara daripada bahan kimia toksik.

"Salah satu cara terbaik untuk menangani kesakitan dan tekanan ialah mengisi pejabat dengan tumbuh-tumbuhan," tulis Eddie van Etten dan Pierre Horwitz untuk The Conversation seperti yang dipetik oleh Antara dari Independen pada Rabu (10/1/2018).

"Idealnya, anda mahukan tumbuhan yang mudah dirawat yang boleh" membersihkan "patogen di udara, mengurangkan bakteria dari pejabat, dan tetap segar walaupun ia mendapat sedikit cahaya matahari."
cara atasi loya dan muntah rawatan kimoterapi kanser paru paru artikel sindrom klinefelter osteomielitis aguda y cronica pdf punca batuk kering dan gatal tanda jangkitan faraj rawatan penyakit kencing malam obat sakit sendi belakang rawatan herba psoriasis menopause wanita sendi kaku gejala cara menghilangkan asid urik dalam badan
Para penyelidik menambah loji hijau di pejabat boleh membantu membersihkan udara dari bahan berbahaya yang terdapat di perabot pejabat termasuk formaldehid, benzena, etilbenzena, toluena, xylene, dan juga amonia dari produk pembersihan.

Sebagai tambahan kepada pejabat boleh menjadi tempat pembiakan bagi bakteria yang menyebabkan virus, Etten dan Horwitz mengatakan bakteria yang dikaitkan dengan tumbuhan itu sebenarnya boleh baik untuk tubuh.

"Bakteria baik dalam tumbuhan dalaman dan di atas tanah adalah perkara tambahan yang penting untuk pejabat, dapat menstabilkan ekologi dalam persekitaran sintetik," tambah mereka.

"Bakteria dalam tumbuh-tumbuhan juga boleh membantu mengelakkan wabak patogen dan keseimbangan eغير مجاز مي باشدistem.

"Baki ini mengurangkan penyakit virus dan meningkatkan tahap kesihatan kakitangan."
kista ganglion adalah kolesistitis kronik hipertiroidisme atau kelenjar tiroid penyakit Listeriosis pada ibu hamil penyakit telinga otosklerosis penyakit keloid pada kulit penyakit kuning pada kucing penyakit lipoma di paha kelebihan zat besi dalam darah kelebihan zat besi dalam darah
Hasil kajian ini juga disokong oleh penyelidikan NASA sebelumnya yang mendapati bahawa menanam beberapa jenis tumbuhan di rumah menghalang anda daripada jatuh sakit.
برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۳۹۶ساعت: ۱۲:۴۱:۰۰ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :