Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Barang Selain makanan ini, nampaknya boleh disimpan di dalam peti sejuk

DAPATKAN peti sejuk di rumah, memang berfungsi sebagai peti sejuk di mana untuk menempatkan produk makanan dan minuman.

Walau bagaimanapun, adakah anda tahu bahawa peti sejuk juga boleh menjadi tempat menyimpan banyak hal selain dari makanan? Ingin tahu apa produk di luar makanan dan minuman boleh disimpan di dalam peti sejuk? Berikut adalah ulasan ringkas, seperti yang dilaporkan oleh Thekitchn, Jumaat (12/1/2018).  kitaran hidup nyamuk aedes aegyptiderma organ buah pingganggangguan personaliti avoidantmakanan penjagaan buah pinggangmakanan kolesterol baikjantina bayi lelakipemakanan ibu hamil 6 minggumakanan sihat ketika hamilmammogram agesakit tumit kaki ********** bagi perempuanhakisan tanah wikipedia

1. Krim mata

Ya, anda boleh meletakkan krim mata kegemaran anda di dalam peti sejuk daripada hanya memakai cermin bilik mandi atau di dalam bilik tidur. Kerana, dengan diletakkan di dalam peti sejuk, suhu sejuk di krim mata akan memberikan bantuan tambahan apabila diterapkan pada mata ketika dalam keadaan mengantuk di pagi hari. Kaedah ini juga sama dengan krim pelembap.

(Baca Juga: 7 Moment Sweet Kate Middleton Bersama-sama dengan Prince George dan Princess Charlotte)

2. Eyeliner

Menyimpan eyeliner di dalam peti sejuk (jenis pensil) akan membantu mengeraskan bahagian tekstur yang lembut dan halus, sehingga dapat membantu mengakhiri garis teduhan lebih tepat dan tajam ketika menerapkan eyeliner di mata.

3. Menggilap kuku

Tidak terlalu banyak wanita yang tahu bahawa menyimpan kuku kuku atau menggilap kuku di dalam peti sejuk, boleh membuat gerak haiwan kegemaran di rumah untuk menjadi lebih tahan lama. Tetapi sebagai nota, gunakan helah ini untuk pengilat kuku yang jarang digunakan setiap hari kerana kaedah ini menjadikan tekstur kuku menggilap tebal dan agak sukar untuk digunakan.

4. Jeans

Yup, anda tidak salah baca! Disebutkan, apabila seluar jeans itu mula merasa kusam dan kendor kemudian cepatnya menyimpan di dalam peti sejuk untuk menjadikan jeans itu segar lagi.

(Baca Juga: Diejek Babi untuk Lemak, Vlogger Kecantikan Ini Balas dengan Tutorial Make-Up Video Jadi Viral)

5. Bunga

Mahu menjaga haiwan peliharaan segar apabila dipasang untuk pesta? Berikan ruang di dalam peti sejuk, kemudian simpan bunga di dalam peti sejuk. Kaedah ini biasanya dilakukan oleh tukang bunga.

6. Sampul yang telah menutup gam

Sering kali melupakan meletakkan sesuatu dalam sampul surat, apabila sampul itu dimeteraikan dengan gam? Tenanglah, ada satu helah untuk dapat membuka semula sampul yang sudah terpaku. Caranya ialah meletakkan sampul itu ke dalam beg plastik, kemudian masukkan ke dalam peti sejuk selama sejam atau dua, kaedah ini bertujuan untuk melonggarkan pelekat. Selepas itu, letakkan sampul di dalam bilik dengan suhu biasa (suhu bilik) sekali lagi, Voila! Sampul surat boleh dibuka dan dirakam semula (semula meterai). http://www.inmalay.com/2017/07/kelebihan-bersalin-secara-norml-bagi.html

http://www.inmalay.com/2017/07/kepentingan-serat-dalam-makanan.html


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ دى ۱۳۹۶ساعت: ۱۲:۵۲:۵۲ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :