Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Jakarta dan Bali Destinasi Pelancong dari Pengembara Perniagaan kepada Pegawai Luar Negeri

INDONESIA menjadi salah satu destinasi utama pengembara perniagaan dari luar negeri. Jakarta dan Bali, dua bandar utama yang mudah diakses dan menampung.

Pada tahun 2018, aktiviti MICE juga diadakan untuk menarik pelancong. Aktiviti mereka bukan hanya menjalankan perniagaan, tetapi juga untuk melawat tarikan pelancong yang menarik di satu destinasi. manfaat saderi untuk rambut manfaat minyak kelapa untuk ibu hamil manfaat royal jelly hdi manfaat susu kambing untuk kulit manfaat susu unta untuk kesihatan manfaat susu unta untuk kesihatan beta karoten pada lobak kolintang berasal dari daerah

Sejak itu, Jakarta dan Bali sentiasa disasarkan oleh ahli perniagaan, diploma, pegawai, dan lain-lain lagi dalam dunia perniagaan. Dua bandar raya ini mempunyai kemudahan pusat pameran yang layak, akses penerbangan terus dari mana-mana negara, ke tempat penginapan tidak jauh dari lokasi pertemuan.

Naib Pengerusi Biro Konvensi dan Pelatihan Pendidikan dan Institusi Indonesia Christina L Rudatin mengatakan Jakarta dan Bali sangat siap menerima turis dalam Pertemuan, Insentif, Konvensi, Pameran (MICE). Maka diharapkan ada banyak inovasi baru sehingga para wisatawan merasa di rumah ketika melakukan bisnis, sambil bercuti.

"Kesediaan akses dari penerbangan terus Jakarta dan Bali ada di sana, kemudahan persidangan selesai, hotel berhampiran tempat pertemuan siap, pusat membeli-belah, pengangkutan mencukupi dan bebas visa Indonesia," jelasnya ketika ditemui di Sekolah Tinggi Pariwisata Trisakti Bintaro, Jakarta Selatan, Jumat / 1 / 2018).

Lokasi MICE bagi penyelia ahli perniagaan hampir disepadukan sepenuhnya. Seperti lokasi persidangan di Marina Sand Bay juga disasarkan oleh mereka.

Di bandar-bandar lain, seperti Yogyakarta, Surabaya, Medan, Bintan, Solo, Lombok masih diklasifikasikan sebagai destinasi yang berpotensi untuk menerima pelancong perniagaan. Di masa akan datang, jika bandar-bandar itu bersih, ia boleh menjadi lokasi yang boleh dipercayai bagi pelancong yang ingin mengadakan aktiviti MICE.

"Dari bandar yang siap sedia, hampir semua orang berpendapat bahawa hotel mempunyai bilik tarian yang cukup untuk pelancong perniagaan, tetapi sebenarnya tidak, kerana ruang itu tidak luas," jelasnya.

Indonesia, menurut Christina, menjadi "lombong emas MICE" yang kurang digali. Jadi benar-benar memerlukan peranan kerajaan dalam memberi perhatian kepada kedatangan pelancong dari ahli perniagaan ke diploma.

BACA JUGA:

  vitamin b3 ipi manfaat glutamin adalah manfaat leusin manfaat likopen untuk kulit manfaat lisinopril 10 mg manfaat metionin treonina wikipedia triptofan wikipedia vitamin b12 cobalamin deficiency vitamin b2 riboflavin deficiency

"Bayangkan saja, satu acara MICE di Indonesia datang setiap kumpulan bukan satu per satu. Perbelanjaan juga besar, dianggarkan 7 kali lebih banyak daripada pelancong," katanya.

http://www.inmalay.com/2017/07/kesan-kekurangan-magnesium-dalam-badan.html http://www.inmalay.com/2017/07/kesan-kekurangan-minum-air-putih.html
برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۵:۵۴:۱۸ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :