Catatan kecil Catatan kecil .

Catatan kecil

Mengungkap Faedah Cuka Apple, Bolehkah Ia Mengabaikan Kesan Impotensi?

Cuka epal atau cuka cider apel yang popular (ACV) adalah hasil penapaian cider epal. Ia telah diketahui sejak purba Yunani, cuka epal mempunyai pelbagai faedah yang tidak dapat dipertanyakan. Salah satu manfaat cuka apel yang banyak lelaki percaya adalah sebagai penyembuhan impotensi semula jadi. Apakah yang dikatakan oleh dunia kesihatan mengenai perkara ini?  5 tujuan penubuhan asean universiti perubatan antarabangsa (imu) kuala lumpur makanan ringan merosakkan gigi cara hilangkan sakit menstruasi kebaikan daun durian belanda kebaikan air kelapa kepada ibu mengandung kebaikan asam jawa untuk batuk khasiat bawang merah dimakan mentah kebaikan bawang putih untuk perempuan kebaikan buah delima ketika mengandung

Mendedahkan faedah cuka sari ape untuk dadah mati pucuk semula jadi
BERITA TERKAIT
+

    Keajaiban Air Mawar dan Manfaat Beragam untuk Kesihatan
    Cara Paling Mudah dan Murah untuk Bahagia, Sukan Lah!
    Berwaspada Berenang di Air Kotor, Dapat Terjejas Amaeba Brain Attack Rare

Disebutkan dari hellosehat.com, hingga saat ini belum ada kajian yang langsung menguji manfaat cuka epal sebagai dadah mati pucuk alami yang sangat kuat. Walau bagaimanapun, kandungan cuka epal dipercayai dapat mengatasi beberapa faktor penyebab mati pucuk itu sendiri. Beberapa manfaat kesihatan cuka sider epal yang berkaitan dengan punca-punca disfungsi erektil adalah:

1. Mengawal gula darah

Diabetes adalah salah satu faktor risiko mati pucuk. Tahap gula darah tinggi yang tidak dikawal akibat kencing manis boleh merosakkan kesihatan jantung dan saluran darah dan saraf kecil. Kerosakan saraf yang mengawal rangsangan dan tindak balas seksual dapat menghambat keupayaan seorang lelaki untuk merasa teruja. Di samping itu, aliran darah segar dari jantung ke zakar tidak mencukupi untuk mencipta dan mengekalkan ereksi.

Satu kajian menunjukkan bahawa cuka apel dapat mengurangkan paras gula darah pada orang dengan diabetes jenis 2, dengan meningkatkan sensitiviti insulin badan. Cuka Apple berfungsi melambatkan proses melepaskan gula dari makanan ke dalam darah. Kajian-kajian lain menunjukkan bahawa cuka boleh meningkatkan kepekaan insulin pada 19% orang dengan diabetes mellitus jenis 2 dan 34% pada mereka yang mempunyai pra-diabetes.

2. Mengekalkan berat badan

Lelaki yang berlebihan berat badan atau obesiti berisiko tinggi untuk disfungsi erektil. Satu kajian yang mengkaji kesan jangka panjang cuka epal cider pada kesihatan mendapati bahawa penggunaan cuka epal dapat membantu menurunkan berat badan walaupun dalam jarak 1-2 kilogram. Kajian-kajian lain telah menunjukkan bahawa cuka apel dapat menurunkan berat badan pada orang gemuk jika digunakan secara teratur.

3. Mengekalkan kesihatan jantung

Makan cuka epal dengan kerap boleh menurunkan paras lemak darah (lipid). Menurunkan tahap lipid dapat membantu mencegah penyakit jantung, yang merupakan salah satu faktor yang menyebabkan disfungsi ereksi pada lelaki.

Satu kajian pada tahun 2014 di tikus betina mendapati faedah cuka sari apel yang mampu menurunkan lemak dalam darah. Kemudian, kajian 2017 menyatakan bahawa tikus lelaki yang diberikan cuka sari ape mempunyai kesihatan jantung dan saluran darah yang lebih baik. Walaupun tikus mengambil makanan yang tinggi lemak, cuka epal dapat mengurangkan risiko obesiti yang berkaitan dengan kesihatan jantung yang lemah.

Tikus yang mengonsumsi cuka apel juga berkemungkinan mengalami perubahan metabolik yang berkaitan dengan risiko obesiti dan penyakit jantung.

Jangan sembuh cuka apel untuk mengatasi impotensi

Perlu difahami bahawa kajian yang disenaraikan di atas masih terhad kepada kajian kecil, dengan sampel manusia yang terhad atau hanya dalam haiwan eksperimen. Lebih banyak kajian perlu dilakukan untuk mengkaji manfaat cuka apel untuk memperbaiki gejala penyakit yang menyebabkan disfungsi ereksi, serta faedah terus kepada mati pucuk itu sendiri.

Walau bagaimanapun, cuka epal bukanlah dadah impotensi utama. Sesiapa yang ingin menggunakan cuka sari ape sebagai ubat semulajadi masih perlu bijak dan berhati-hati. Se******anya perlu, rujuk doktor terlebih dahulu. Menurut beberapa pakar, bagaimana untuk merawat impotensi adalah baik dan betul dengan menjaga diet dan senaman.

Peraturannya adalah selamat untuk mengambil cuka apel

Cuka Apple sangat berasid yang tidak baik untuk kesihatan pergigian dan tekak anda. Rasa asam juga boleh menyebabkan sakit perut jika perut anda sensitif. Terutama dimakan terlalu kerap dan paling banyak.

Biasanya cuka apel tidak disyorkan untuk penggunaan langsung tanpa dicairkan terlebih dahulu atau dicampurkan dengan ramuan lain. Larutkan 1-2 sudu besar epal cuka dengan satu gelas besar air atau smoothie, dan minum di antara waktu makan anda. Atau, tambahkan 1-2 sudu makanan kepada salad atau rakan jeruk anda.

Walau bagaimanapun, orang yang menghidap diabetes dan mengambil ubat-ubatan diuretik dan insulin perlu lebih waspada apabila memakan cuka sari apel. Kandungan cuka epal dilaporkan menghalang tindakan dadah. Jika anda ingin mengambil cuka apel, anda tidak sepatutnya bersebelahan dengan dos ubat.http://www.inmalay.com/2017/07/kesan-terlalu-banyak-makan.html http://www.inmalay.com/2017/07/kesan-yang-berlaku-bila-kurang-makan.html http://www.inmalay.com/2017/07/khasiat-makan-coklat-di-kalangan-warga.html http://www.referensisehat.com/2015/09/asam-glutamat-sumber-fungsi-manfaat -dosis-Efek-samping.pdf.html http://www.referensisehat.com/2015/09/fenilalanin-sumber-fungsi-manfaat-dosis-efek-samping.pdf.html http://www.referensisehat.com /2015/09/gejala-penyebab-mengatasi-mengobati-demam-rematik.pdf.html
برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ دى ۱۳۹۶ساعت: ۰۶:۱۵:۴۱ توسط:vanesa موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :